sobota 30. dubna 2011

Posekáno

Ač se to zdá neuvěřitelné, tak už jsme letos museli sekat. Asi si řeknete, co je na tom? Ale vlastníme zahradu trochu větších rozměrů . Dřív si brali seno pro zvířata z "JZD", sekalo se 2x do roka a sušilo. Dneska to nikdo nechce ani zadarmo. Takže traktůrek a hurá na to...Jelikož manžel stráví tak cca 12 - 16 hodin na jedno sekání, tak se dnes kupodivu dařilo
a je hotovo. Je pravda, že tráva byla kratší než obvykle. Ale přesto hurá...


No a ještě než posekal, tak honem vyfotit kytičky.




PS: Marůdek je na tom stejně, možná líp než včera, přesto jsme zůstali doma a na ohýnky koukáme raději přes okno. Jo a Viki je dnes 8 měsíců, to to letí !

pátek 29. dubna 2011

Marůdek

Už včera odpoledne a večer, kdy jsem nebyla doma si Lucka stěžovala na bolení v krku. Myslela jsem, že to přejde, ale ono ne. Ráno si stěžovala zase. Teplota žádná, nikde nic, jen ten krk. Jelikož nám tady v nemocnici zrušili ORL, raději jsem hned ráno zašla za paní doktorkou na poliklinice. Nehodlám jet v sobotu a neděli 50 km k doktorovi, pokud to není fakt nutné. Angina to není - zatím, ale prý co není, může být. Takže byl udělán výtěr, dostala kloktadlo a pastilky na cucání. Má být doma, v klidu, nechodit na slunce. Ach jo, a zrovna když měla naplánovaný výlet se Skautíky a jsou čarodějnice. Stav je od rána stejný. Tak asi tak.
A mě se zase nějak vybily baterky a nabíječka se asi ztratila, či co... A to jsem toho měla tolik v plánu.

čtvrtek 28. dubna 2011

Asi prostě čtvrtek

Takhle vypadá auto po včerejším " pylení "


Po práci a obstarání všeho důležitého naprosto nesmyslná cesta na otočku do HočoPočo. Při odjezdu se hnala velká bouřka, což na fotce vůbec nevypadá (bylo úplně černo). Naštěstí jsem jí ujela...


Aspoň jeden pohled pro spravení nálady. Foceno cestou ku Praze.

středa 27. dubna 2011

Pyl

To, co vidíte na fotkách, to nehoří les, to se jen zvedl vítr a s ním velké množství pylu ze stromů.



úterý 26. dubna 2011

Výzdoba

školní chodby o kterou se postaraly družinkové děti. Ani se celá nevejde do záběru.


pondělí 25. dubna 2011

První bouřka

sice mírná a krátká, ale přesto u nás dnes navečer byla. Jak rychle přišla, tak rychle byla pryč.

Ještě než začalo pršet jsem stihla vyfotit naši stařičkou třešeň. Co kdyby se přihnalo něco většího a já už pak neměla co fotit, že...


Koledníků bylo minimum, jako už tradičně. Bydlíme na kopci a osamotě a málokdo k nám dorazí. Na oběd jsme pozvali babičku, svíčková jí chutnala. Po obědě jsem ji ukazovali fotečky a videozáznam ze včera. Sledovali všichni, ale nejvíc překvapila Viki.



Ona si to snad pamatovala, že už to včera viděla. Televizi sleduje normálně, ale nijak nereaguje. U včerejšího záznamu vrčela , štěkala, hlavně při "bojových" scénách a neustále nás všechny  obcházela, aby se ujistila, že je všechno v pořádku. No nasmáli jsme se až, až. Takže nakonec to vlastně byly VESELÉ VELIKONOCE !

neděle 24. dubna 2011

Veselé hradní Velikonoce

s veselou šermířskou pohádkou Kterak čerti pomohli Bětušce ke štěstí .
 Každoroční akce, kterou pořádá  Občanské sdružení ochrana Klokočských skal.


Letošní počasí jenom nahrávalo tomu , abychom se v rámci velikonočních příprav vydali právě sem, dnes i s taťkou. Pohádka humorná , výkony zúčastněných podařené, hudební doprovod výborný.


Celá zřícenina velikonočně vyzdobena, včetně vysvětlujících textů.
 



Nám se dokonce poštěstilo vyslechnout povídání o starých hudebních nástrojích.



Po kulturním zážitku jsem se vydali na procházku. Máme to tady rádi, ale na jaře je to snad nejlepší.

Obdivovali jsme třešňové sady




 krásně zelený les



pasoucí se koně

 a nakonec i třešňový sad z blízka.




Nádherný den.

sobota 23. dubna 2011

Teplo

a velké, bylo dnes pejskům na cvičáku. Sešli jsme se v menším počtu, někteří tráví Velikonoce jinde. Dneska s námi byla i nejstarší dcera Jana a bylo to fajn. Pejsci mají k dispozici vodu z misek, ale nějak se jim pít nechtělo, tak jsme to řešili každý po svém.



Odpoledne měla Lucka akci se Skautem , Jana s přítelem Honzou si s námi dali kafíčko.
Navečer jsem měla po dlouhé době domluvené setkání s Bárou ( kolegyně z práce se kterou se teď málo vídáme a která je skoro jako moje vlastní ) a jak jinak bylo to moc fajn.

pátek 22. dubna 2011

Obojky

proti klíšťatům jsme konečně pořídili zvířátkům. Je jich letos nějak moc....
Mína,kterou je těžké vyfotit. Zde zachycena, kterak vyhání nápadníka ( ještě , že je kastrovaná...), ale obojek je vidět krásně.



Viki, ta se fotí ráda, taky s novým obojkem.


 Jinak to byl dost rychlý den. Dopoledne práce, Lucka přišla sama za mnou. Do knihovny, na zmrzlinu, na nákup, na veterinu, domů, poklidit, navařit, prostě fofr.
Ale počasí na jedničku.

čtvrtek 21. dubna 2011

Výlet

Tak jsme dneska usilovně přemýšlely, co budeme dělat, když jsou prázdniny. Uklízet na Velikonoce, pracovat na zahradě, dojet nakoupit a spousta dalších věcí nás napadala. Hmm. Na oběd jsme si došly do místní "vývařovny" a pak jsme vzaly do "zaječích", když už budou ty Velikonoce. Kousek jsme jely autem, potom šly lesem.


K cíli došly.


Až na vršek vystoupaly ( všechny tři).


Pohoupaly se a šly dál.

 Terén nebyl nic moc,



ale bylo tam krásně


 a hlavně, ta panorámata.




Ať žijí Velikonoce!!!

středa 20. dubna 2011

Narozeniny

a to moje vyšly na škaredou středu. Nikdy jsem nebyla na nějaké slavení a v posledních letech jsem je takměř ignorovala. Letos to bylo jinak. Dostala jsem spoustu kytiček a dárků. Od rodiny, od kolegů v práci, přáníčka od známých. Všem za ně moc děkuju.


Nejdřív mi po příchodu z práce přišla popřát Vikinka.


Potom mě překvapil manžel, který mi daroval sadu makropředsádek. Tak jsem ve volné chvilce pobíhala po zahradě a fotila jaro. Alespoň dva zástupci.






Lucka mi na keramice vytvořila nádhernou kytici. Je úžasná.



Ale největšího překvapení se mi dostalo od starších dcer. Musím podotknout, že skoro všechno zorganizovala a zařídila prostřední (tak mi to bylo tajně sděleno), což bylo pro mne takřka šokem. Je to hodná holka, ale prožíváme spolu malinko složitější období ( teda po včerejšku jsem hodně na vážkách, jak to vlastně je !). Dostala jsem pozvánku na dámskou jízdu. Byla večeře v místní pizzerii, následoval přesun do místního baru. Pily jsme dobroty jako: Dáma v zeleném, Hadí jed, Citrusové osvěžení, Keltská pohádka, Vášnivý polibek atd.


 Největším bonusem byl dárek, fotokniha naší rodiny. I slzu jsem zamáčkla dojetím. Tohle jsem teda fakt nečekala. Holky moooc děkuju, udělaly jste mi velikou radost, mám vás moc ráda.

úterý 19. dubna 2011

Rodičovské schůzky

proběhly dnes u obou dcer školou povinných. Nedozvěděli jsme se nic, co bychom nevěděli. Manžel byl prostřední dceři, já Lucce. Vždycky se tam těším. Paní učitelka nám totiž i ty negativní zprávy poví tak hezky, že domů odcházíme všichni spokojeni. Většina rodičů se zná, sdělujeme si víc, než strohá fakta a často a hodně se při tom zasmějeme. Prostě jsme se hezky sešly a to jak děti, tak i rodiče. Velkým bonusem je skvělá paní učitelka.

pondělí 18. dubna 2011

Mimo jiné

Byla Lucka na vlastní žádost letně upravena.

                                                             Před


                                                                 Po

neděle 17. dubna 2011

Trampolína

Dnes byl konečně čas na její sestavení. A tak už zase skáčeme.





Neděle byla opět pracovní, celý den tu bylo pod mrakem, až navečer se to vybralo.Tak doufám, že zítra bude hezky.
A ještě jedna fotka, jak jinak naší Viki (už si přijdu divná,mám ji v blogu skoro každý den, ale když ona je táááák fotogenická :)) Tentokrát s Mínou. Ta kočičí provokatérka si chodí lehnout k Viki do klece a kupodivu to Viki občas toleruje.

sobota 16. dubna 2011

Cvičák V

Je to až k nevíře, ale psí škola dnes už byla popáté. Dopoledne jsme se dohodli, že půjdeme všichni, aby i taťka viděl v reálu jak na to. Po krásném dopoledni, kdy nám Viki zdrhla, ale ne moc daleko, se odpoledne hodně zamračilo a ochladilo, ale nepršelo.


Je vidět, jak za 5 týdnů se pejsci spoustu věcí naučili. Naši Viki ze všeho toho učení asi nejvíc baví přechod kladiny. Naprosto hravě ho zvláne na povely i s Luckou. Mimochodem, Lucka je hned po mě druhá osoba, kterou nejvíc poslouchá.
Však s ní taky doma na zahradě hodně trénuje :).





A aby těch společných prožitků nebylo málo, tak jsme šli navečer do kina na Velké podmořské dobrodružství ve 3D. A o čem že to je :
Napínavá a dlouhá cesta mořské želvy napříč světovými oceány nabízí vedle dobrodružství i úchvatný a unikátní pohled na barevný mořský život. Díky technologii 3D se návštěva kina stane doslova potápěčským zážitkem.Tolik citace z upoutávky na film. A fakt to bylo dobrý.