čtvrtek 31. března 2011

Zachraňte Edwardse

Už jsem se o něm jednou zmínila. Dnes se v prostorách  místní náboženské obce CČSH dokument promítal opět, ale tentokrát za účasti hlavních aktérů. To jsem si nemohla nechat ujít. Na stránky Juliánky občas zavítám, s mamkou Šárkou jsme si dokonce o návštěvě našeho města psaly. Musím říct, že jsem udělala moc dobře, že jsem šla. Povídání s tak milými a pozitivními lidičkami jsem už dlouho nezažila a co víc, zase znám dalšího internetového přítele osobně. Pohled jakým se dívají rodiče Juliánky a Amálky na svět by se měl povinně dávkovat všem alespoň třikrát denně.


                             Celá rodinka s organizátorem (pan farář J.Křivánek) podvečerního setkání


                                                      A nejvíc jsem si stejně popovídala s Juliánkou


Milá Šárko jsem moc ráda, že jsem tebe a celou tvoji skvělou rodinu poznala


středa 30. března 2011

Zrnka

Jak už jsem jednou psala, středa je můj nejdelší pracovní den. Dnes nebyl tak náročný jako jindy, jen mne ještě čekala pracovní cesta do Prahy. Na tu jsem se ale hrozně těšila. Spojila jsem totiž s nutnou povinností hned dvě milé události.
Zítra v MUMu v Horních Počernicích pořádají den pro Zrnka. Už před časem jsem uvažovala alespoň o malé pomoci (naštěstí jsem nikdy takovouhle pomoc nepotřebovala, mám tři zdravé donošené holky :)), ale pořád jsem to odkládala a nevěděla jak. A teď to vyšlo. Jednou z "aktivistek" MUMu je totiž i Gabro. 
Slovo dalo slovo, dohodly jsme se rychle a tak jsem dnes jednak mohla předat pro Zrnka pár drobností a hlavně jsem naživo poznala jednu z blogařek, ke které moc ráda nakukuju. Ráda jsem tě poznala Gábi a doufám, že to nebylo naposled a nezapomeň na Aranelku .



                                                                              Zrnko pro zrnka


                                                                  


Když jsem večer přijela domů, musela jsem ještě hodně pochválit Lucku, protože dnes úplně sama došla z družina na laser ( po neštovici). Stavila se u nejstarší a zase vrátila do školy na keramiku.Což jsou dohromady asi 3km po městě. Je to šikulka a ještě si to prý užívala - holt byla důležitá.

úterý 29. března 2011

Nové botky


a to svítící má ode dneška Lucka. Pořád přemýšlela jakéže si pořídí, že Natka má tyhle a Dia tyhle...Když ale paní prodavačka přinesla blikavky bylo rozhodnuto hned. Naštěstí jí sednou jako ulité a nakonec nevypadají až tak zle. A já jsem ráda, že si vybrala podle sebe.
Kvalita fotek nic moc, ale zkuste fotit blikající boty.



 


Jinak jsme toho stihly poměrně dost. Práci, školu, zajít na laser (Lucce zůstala po jedné neštovic na tváři docela velká jizva) , koupit botky,  Skaut, vyvenčit a pocvičit Viki, dodělat úkoly.  Prostě fofr, ale bylo tááák  krásně....

pondělí 28. března 2011

Zvířátka

Moje nejstarší dcera se asi narodila s nějakým zvířecím genem. Veškeré živé tvorstvo po celý její život ji miluje. A ona něj. Snad jediné, co nemusí jsou mravenci. Od malička chodila do chovatelského kroužku, doma jsme měli nespočet všelijakých zvířátek, ptáčků, rybiček.
Ani dnes, kdy je dospělá tomu není jinak.
V současné době ji nejvíc zaměstnávájí štěňátka boxerky, kterou vlastní její kamarádka. Jsou jim 4 týdny a dneska jsme byly domluvené, že se na ně s Luckou pojedeme podívat. Takže jsme po 17té hodině naložily Janu a její kamarádku a jely za miminky.







 Když jsme se dostatečně pomazlily, vezly jsme  Janičku domů.  Ta je sice dospělá, ale pořád má ty děstké touhy vlastnit nějaké zvířátko. A tak má dvě kočky ,



dvě osmačky,




do nedávna měla dvě potkanice, ale před pár týdny neodolala malému šedivému miminku, takže už jsou tři.




No a díky těmhle zvířátkovým návštěvám jsme s Luckou přijely hooodně dlouho domů, takže jsme ani úkoly nepsaly. Ještěže máme tolerantní a chápající paní učitelku. A taky hodného taťku, který se postaral o naši Vikinku.

neděle 27. března 2011

Vydařená

Tak by se dala nazvat neděle. Lucka uvařila oběd


S Viki jsem zopakovala probrané učivo a docela poslouchala


Sportu jsme se věnovaly


Dobrotu si upekly



a nakonec i odpočinek byl.

sobota 26. března 2011

A zase cvičák

Počasí jako kdyby to vědělo.Celý týden hezky a dnes...Dopoledne, když lilo jak z konve jsem si říkala, že teda nikam nejdu. Po obědě se to trochu vybralo, tak jsme teda zase frčely do psí školy. Viki je poděs, ale docela se nám dařilo. Jen co jsme domů dorazily, musely jsme obě hned do vany. Foťák jsem sebou nebrala, to se nedá, ale příště asi vezmu nějakého asistenta.
Tak teď kávičku a pak hurá na tu hromadu prádla co nás tady straší.

pátek 25. března 2011

Botky

jsem si koupila. Splňují asi všechny požadavky, co jsem měla: moji velikost (někdy fakt problém),sedí skvěle, jsou lehoučké. Na procházky s Viki jak dělané. Navíc by měly být lehce nepromokavé a mohou se impregnovat, tak uvidíme.



Lucčina samostatnost pokračuje. Sama se nabídla paní učitelce,že donese nemocným spolužačkám (dvě bydlí blízko u sebe) úkoly. Na místo určení jsem ji doprovodila s Viki, ale všechno ostatní si vyřídila sama.Šikulka.
Večer jsem byla v kině. V rámci festivalu jeden svět jsem viděla film Zachraňte Edwardse. Dokument je o jedné úžasné rodině holčičky JULIÁNKY.

čtvrtek 24. března 2011

Samostatná

začíná být Lucka. Dneska  po škole, hudebce a knihovně na pravidelné palačince projevila přání, že by šla sama ráda pěšky domů. Cesta je to přes celé město, tak asi 1,75 km. Tak jo, do kapsy telefon pro případ nouze a jde se. Já na nákup a domů. Po chvíli telefon - potkala jsem venku na sídlišti kamarádku, můžu u ní chvíli zůstat? Zůstala opravdu chvíli a zcela v pořádku a šťastná dorazila domů.
Musím dodat, že na palačince jsme se neplánovaně sešli s prostřední a jejími kamarády. Lucka tam s nimi ještě chvíli zůstala ( znají se všichni ze Skauta). Pak obě holky vyrazily domů, ale každá jinou cestou :)).
Ještě teď má dobrou náladu, i při psaní písanky ( a že to moc nemusí)  si prozpěvovala.

středa 23. března 2011

Středa

je můj nejdelší pracovní den a to někdy dost náročný víceméně na psychiku. Dnes byla jedna z těch horších variant. Většinou jsem pak úplně "vyšťavená" a nejsem ničeho schopná. A to jsme ještě jeli pro auto do servisu, udělat nákup, úkoly atd. Uf.....

úterý 22. března 2011

Auto

v servisu, takže do školy a do práce hezky po svých. Po ránu mrzne, odpoledne teplo, je to těžký s oblečením, ale aspoň svítí sluníčko :).
Po návratu domů zjišťuji, že koule byla k ničemu. Ano byla, Viki ji rozkousala. Nicméně zátarasy nepřekonány a jiná škoda nezpůsobena i to je pozitivní.


Vyrážíme na procházku .


Jednak proto, že je hezky a je škoda být doma ( i když práce by se tu našla) a jednak proto, abychom upevnily naučené povely. Docela se nám daří.


Vyzvedáváme Lucku ze školy, domů se svezeme s taťkou.


A pak už jenom odpočíváme.
Teda spíš Viki. Já mám před sebou ještě pár "drobností" - trochu poklidit, prádlo, večeře, nádobí a tak, nic mimořádného.
Večer jsem si na Googlu zkusila nakreslit trasu a docela jsem koukala, nachodila jsem totiž celých 10 km.

pondělí 21. března 2011

První jarní den

Co všechno se dá takhle v pondělí stihnout ? Dojít se dvěma dětmi na ortopedii (bolavá kolena).
Ty zástupy pacientů nikomu nepřeju a i přesto, že jsme byly objednány, přišly jsme na řadu skoro
o hodinu a půl později. Musím holky pochválit, obě ( 17,8 let) si vzaly knížku a způsobně čekaly a četly si ( teda já taky).
Potom jsme zašly s menší na oběd, starší trvala na tom, že jde ještě do školy ???
Stavily se na chvilku za nejstarší v práci, udělaly nákup, jely domů, napsaly úkoly (domluveno přes telefon s paní učitelkou).
Když se vrátil taťka z práce, odvezli jsme jedno auto do servisu, cestou zpátky jsem se nechala vysadit a šla s Viki domů pěšky, abych s ní procvičovala probrané učivo. Musím ji pochválit, docela to šlo, dokonce jsem si ji troufla na jedné louce v lese pusti na volno a ona nikam nezdrhla :).



Je to holka chytrá. Zábrany už máme tak zdokonalené,  že je "zatím" nepřekonala (myslím, že stejně brzo něco vymyslí, ale my máme trumfy v záloze). Nicméně paní cvičitelka ze psí školy nám poradila, ať si pořídíme  kouli, do které se dají dobroty, nebo granule. Koule má otvůrek, kterým při pohybu občas nějaká granulka vypadne. Pes si hraje , koulí koulí, žere dobroty a nemá čas na zlobení. Tak jo.
V obchodě ale měli jen malou kouli. Koupila jsem ji, naplnila, dala Viki. Chvíli na ni koukala, pak zjistila princip a po sežrání pár granulí vzala milou kouli do pelechu a jen si ji packou přidržovala a otáčela a žrala a žrala.
Takže zase asi nic. Zkusíme sehnat vééélkou kouli, kterou si nedá do pelechu.


Fotka z dnešní procházky pro ilustraci, v pozadí úplně bílé Krkonoše. Na teplo si holt ještě budeme muset počkat.


sobota 19. března 2011

Psí škola

dnes začala Viki.

Citace ze stránek naší městské  kynologické organizace:

Psí škola

Kurzy základní poslušnosti pro psy všech plemen

Chcete naučit svého pejska základům společenského chování?
Nevíte si rady se svým psem?
Máte problémy s přivoláním?
Nechce Vám pejsek chodit řádně na vodítku?
Potřebujete naučit pejska odložení?
Máte jiné problémy s výchovou a základním výcvikem psa?

V sobotu 19. 3. 2011 ve 13,00 hodin začíná letošní první kurz "Psí školy". Přihlášeno je 9 účastníků a sešla se skutečně nebývalá přehlídka různých psích plemen, které absolvují základní výchovu a výcvik.
Přihlásili se: zlatý retrívr, dobrman, rotvajler, ridgeback, labrador, výmarský ohař, kavalier king charles spaniel, grifon a velký švýcarský salašnický pes.
Přejeme jim hodně úspěchů!!!
Tolik citace

Takže v téhle společnosti budeme několik následujících sobot. Nutno dodat, že paní cvičitelka je zkušená a psům opravdu rozumí. Věnuje se všem ,ale tak nějak individuálně, prostě to bylo prima a skoro dvě hodiny ( v plánu byla jedna) utekly jako voda.
Viki jsem po příchodu domů musela vykoupat, pak se nažrala a od té dobí spí a spí. Asi vstřebává právě probrané učivo.


pátek 18. března 2011

Cesta

do hlavního města byla dneska v plánu. Lucka ráno musela mimořádně do ranní družinky, ale nijak ji to nevadilo. Já si odbyla povinné pracovní povinnosti.


 

Fotka speciálně pro Gabro a Aranelku, ty tohle místo určitě znají :).


Odpoledne jsme s Bárou vyrazily směr IKEA, odkud jsem si přivezla tašku plnou drobností, ale ta radost !



Dokonce jsme měly čas chvíli posedět a popovídat. Bylo to moc fajn.
A už jsem zase doma, jen to počasí moc cestovní nebylo.

čtvrtek 17. března 2011

Deštivo

dnes zase bylo, ale nám to nevadilo.
Byla jsem domluvená s nejstarší dcerou Janou. Jelikož nastoupila do nového zaměstnání, neměly jsme teď na sebe tolik času. Tak jsem si to dneska moc užívala. Doufám, že si to brzy zopakujeme :) Zašly jsme na kafíčko, počkaly na Lucku, daly si oblíbenou čtvrteční palačinku a jely domů.




Viki se zklidňuje, dnešek se obešel bez úklidu, bezpečnostní opevnění ale stále zůstávají.



Péťa udělala večeři, Lucka si sama napsala úkoly....No nemám já se báječně ??? Jen kdybych zítra nemusela cestovat do Prahy. Ale nakonec i to má svá pozitiva, po splnění pracovních povinností se uvidím s milou kolegyní Bárou .

středa 16. března 2011

Prší

Odpoledne jsem čekala před školou na Lucku, měla dnes keramiku. Přišla s kamarádkou, kterou občas vozíme domů.


Dneska byla změna, holky si nutně potřebovaly koupit v trafice žvejkačky. Bylo jim to dopřáno.



Taky přišel nový pelech pro Viki. Vyzkoušen byl dostatečně, vyhovuje.



Čtvrtý level nebyl překonán, doufám, že to tak vydrží, jen to u nás vypadá jak v protitankovém opevnění :).

úterý 15. března 2011

Ráno

to vypadalo, že se sluníčko přes mraky nedostane,


ale povedlo se mu to a bylo krásně a teplíčko.


Dopoledne jsem měla dojednanou schůzku v nedalekém městě. Nebyla nijak důležitá, ale rozhodně přínosná. Pak jsem se šla projít, srovnat si myšlenky... Chvíli jsem se stavila u vody, tam se to přemýšlí dokonale :)


Po návratu domů opět úklid.Viki překonala i 3 level, fakt nevím, co s ní.

pondělí 14. března 2011

Nálada

na psaní i focení se někam vytratila. Ta potvora chlupatá i přes zvýšená bezpečnostní opatření opět pronikla na zakázané území. A já zase jen uklízela. Tentokrát se to neobešlo bez ztrát a už mě to nějakou kačku stálo. Tak nevím, co dál. Nasazujeme další level , zítra uvidíme, zda postačí. To, co jsem jí dnes slibovala je nepublikovatelné, tak raději dobrou noc :).

neděle 13. března 2011

Venku

jsme zase byli  skoro celý den a dokončovali započaté práce.


Šlo nám to docela od ruky, ale hotovo ještě není. 


A kdyby jste cítili tu vůni dřeva.


Lucka nás hlídala ze stromu.



Viki to jistila na zemi.

sobota 12. března 2011

Práce

a zas jen práce. Jak venku, tak i doma. Bylo hezky, tak se toho musí využít. Odpoledne šla prostřední s nejmladší do kina na film Na vlásku ve 3D. Prý si to užily. No a takhle to dopadlo po té práci :)

pátek 11. března 2011

Tsunami

Ne, nechci tady psát  o tomhle nesmírně katastrofickém úkazu.
Ale napadlo mne srovnání při návratu domů. Naše milovaná psí slečna nějak překonala dveře do patra a uklidila mi chodbu, koupelnu a pokojíček. Nejvíc ze všeho ji zaujaly kolíčky na prádlo, snad polovinu jich zlikvidovala, pak kartáčky na zuby ( ohryzala všechny  4 ) - asi ji musíme do koupelny pořídit vlastní. Další dobrotou byla čokoláda, pro psi prý jedovatá, ale zatím to teda nevypadá. No a v neposlední řadě sežrala minimálně měsíční zásoby zrní pro potkana. Co dál jsme zatím nezjistili.


Takže pokud máte někdo zájem o psa , který si rád čistí zuby, chtěl by věšet prádlo a  umí uklízet - dalo mi to celé odpoledne, ale zase je to pořádně - a ještě k tomu vyrábí v konečné fázi musli tyčinky ( fakt to tak vypadá), tak písněte. Ráda zapůjčím :).

úterý 8. března 2011

Volný den

jsem dneska měla a co jsem s ním udělala ?
Nejdřív jsem dala řeč s kamarádkou, která se u nás usadila natrvalo. Je už několikátá svého druhu, není to moje krevní skupina, ale toleruji ji a občas s ní i kamarádím, protože holt musím.


Upekla jsem štrúdlík s jablíčkama a jahodama, abych těm , co volno neměli trochu zpříjemnila den.

Sluníčka a čerstvého vzduchu jsem si užila.



A nakonec si kulturu dopřála.



V kině nás bylo všehovšudy 20. Film naprosto splnil moje očekávání. Naprostá oddechovka  s trochou romantiky a humoru. Jednoduchý příběh, taková novodobá Popelka proložená slušnou muzikou ( atmosfera 30 tých let). Mě se to prostě líbilo.
 A při zpáteční cestě jasné nebe plné hvězd. Kéž by takových pohodových dnů bylo víc :).