pátek 20. května 2011

Rovnátka

Na kontrolu se zoubkama jsme dnes byly objednané s Luckou. Ne k normálnímu zubaři, ale k tomu rovnátkovému.
První dcera měla docela se zuby problém. Jako předškolák vybrala rychle za sebou dvě dávky antibiotik a první zuby se jí zcela zkazily. Když potom začaly růst druhé, náš tehdejší zubař byl tak "trochu" laxní a než jsme se dostaly k rovnátkovému, bylo v puse napácháno dost škody. Jen díky fakt dobrému panu doktorovi, který se nás ujal, má dnes zuby hezky rovné. Nosila rovnátka nejdříve sundavací, potom fixní, dokonce si musela nechat 4 druhé zuby vytrhnout, aby se jí pěkně srovnaly. Ale stálo to za to.
Prostřední dceru jsem vždy brala na kontrolu s sebou s tou starší, a protože jí naopak několik zubů chybí, stačilo pod dohledem pana doktora postupně vytrhávat a oni se krásně narovnaly samy. Jen podotýkám, že druhé dceři vyrostl první zub na 14 měsících a poslední mléčný jí byl vytržen ve 14ti letech :)).
S Luckou to taky nebude jen tak. Zuby jí začaly růst poměrně dlouho, sice pěkné a zdravé, ale už ty první se jí do pusy nechtějí vejít. A mě bylo jasné, že rovnátkový pan doktor nás nemine. Už druhým rokem chodíme na kontroly, ale má to háček. Opět zuby pomalu rostou. Čekáme, až se vyklubou, aby se na nich mohlo začít pracovat a zase je krásně srovnat. Kontroly probíhají tak, že se lékař podívá do pusy, řekne hmm, zase nic, tak zas za pár měsíců... Jeho ordinace sídlí ve vedlejším malém městečku,
kde mají na náměstí dvě kašny



                                                                pítko


krásně opravenou radnici a zámek (v pozadí oranžovošedá budova).



Cestou domů jsem neodolala a musela si vyfotit řepku a nádherná mračna.


Odkvetlé pampelišky byly zdrojem velké zábavy.


Navečer jsem ještě stihla posedět s těhotnou kamarádkou a pomuchlat si měsíční štěňátka plemene belgický ovčák malinois paní cvičitelky ze psí školy.

Kdyby měl někdo zájem, zde informace z jejího inzerátu:
Štěňata s PP po pracovně vedených rodičích, oba vrcholové zkoušky, povahový test 100 bodů, výborní aportéři a obranáři. Předpoklad výborných pracovních vlastností.Odběr koncem června.
M: Mischa KORZÁR, RTG 0/0, Výborná 1 CAC, IPO1, IPO2, IPO3, ZVV1, ZVV2, ZVV3.
mischa---vystava.jpg
O: Vasil Bono Campo,RTG 0/1, IPO1, IPO2,  IPO3, účastník mnoha vrcholových soutěží MR a MRBO.
vasil-bono-campo.jpg


Žádné komentáře:

Okomentovat