pondělí 21. března 2011

První jarní den

Co všechno se dá takhle v pondělí stihnout ? Dojít se dvěma dětmi na ortopedii (bolavá kolena).
Ty zástupy pacientů nikomu nepřeju a i přesto, že jsme byly objednány, přišly jsme na řadu skoro
o hodinu a půl později. Musím holky pochválit, obě ( 17,8 let) si vzaly knížku a způsobně čekaly a četly si ( teda já taky).
Potom jsme zašly s menší na oběd, starší trvala na tom, že jde ještě do školy ???
Stavily se na chvilku za nejstarší v práci, udělaly nákup, jely domů, napsaly úkoly (domluveno přes telefon s paní učitelkou).
Když se vrátil taťka z práce, odvezli jsme jedno auto do servisu, cestou zpátky jsem se nechala vysadit a šla s Viki domů pěšky, abych s ní procvičovala probrané učivo. Musím ji pochválit, docela to šlo, dokonce jsem si ji troufla na jedné louce v lese pusti na volno a ona nikam nezdrhla :).



Je to holka chytrá. Zábrany už máme tak zdokonalené,  že je "zatím" nepřekonala (myslím, že stejně brzo něco vymyslí, ale my máme trumfy v záloze). Nicméně paní cvičitelka ze psí školy nám poradila, ať si pořídíme  kouli, do které se dají dobroty, nebo granule. Koule má otvůrek, kterým při pohybu občas nějaká granulka vypadne. Pes si hraje , koulí koulí, žere dobroty a nemá čas na zlobení. Tak jo.
V obchodě ale měli jen malou kouli. Koupila jsem ji, naplnila, dala Viki. Chvíli na ni koukala, pak zjistila princip a po sežrání pár granulí vzala milou kouli do pelechu a jen si ji packou přidržovala a otáčela a žrala a žrala.
Takže zase asi nic. Zkusíme sehnat vééélkou kouli, kterou si nedá do pelechu.


Fotka z dnešní procházky pro ilustraci, v pozadí úplně bílé Krkonoše. Na teplo si holt ještě budeme muset počkat.


1 komentář:

  1. :oDDD i my máme kouli na dobrůtky. Jenže problém, je v tom, že jsou holky dvě. A hrozí tím pádem koulový konflikt. Jinak, já Holynkám názorně ukázala, že se má koule koulet a postrkují ji čumákem po bytě.

    OdpovědětVymazat